Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių kultūros centre pražydo jazminai: romantiška popietė, skirta meilės deivės Mildos dienai

2024 m. gegužės 9 d. Šiaulių kultūros centre vyko romansų ir poezijos popietė „Ir pražydo jazminai“, skirta lietuvių meilės deivės Mildos dienai. Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblio „Sidabrinė gija“ (meno vad. Vita Taučienė-Rezgienė) antrąjį kartą organizuojamas renginys subūrė gausybę poeziją ir romansus mylinčių žmonių – kvietimai buvo išdalyti akimirksniu. Renginys tapo ne tik puikia proga pabėgti nuo kasdienybės rūpesčių, bet ir pasimėgauti jausminga muzika bei poezija.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

 

Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblis „Sidabrinė gija“ puoselėja ne tik senąsias lietuvių liaudies meno tradicijas, bet ir romanso žanrą. Siekdamas išsaugoti šio žanro žavesį, kolektyvas gegužės 9-ąją surengė romansų ir poezijos popietę „Ir pražydo jazminai“, kuri subūrė pilną Šiaulių kultūros centro Kamerinę salę – žiūrovai nenuilstamai plojo ir pritariamai dainavo žinomus kūrinius.

„Kodėl romansai ir poezija? Ansamblyje yra žmonių, kuriančių savo poeziją, yra puikių skaitovų, todėl ir buvo sumanyta sudaryti galimybę tiems žmonėms skleisti poezijos žanrą. Pirmą kartą organizuojant labai pasiteisino, nes kiekviename ansamblyje atsirado poezijos mylėtojų ir poetų, kurie skaitė savo eiles“, – po renginio įspūdžiais dalijosi Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblio „Sidabrinė gija“ meno vadovė Vita Taučienė-Rezgienė ir pridūrė, kad romansai ir žydintys sodai nuramina širdį, atgaivina jausmus ir kiekvienam teikia viltį.

Ansamblis „Sidabrinė gija“ dainuoja senuosius lietuvių romansus, kurie į Lietuvą atkeliavo dar XIX a., taip siedami juos išsaugoti. Savo repertuare kolektyvas turi 10 senųjų lietuvių romansų, du iš jų atliko renginyje „Ir pražydo jazminai“: „Ar matai kaip skęsta obelys žieduose“ ir „Po sidabro mėnuliu“. Kiti kolektyvai renginio metu dainavo šiuolaikinių autorių romansus.

Organizatoriai džiaugiasi aktyviu kolektyvų dalyvavimu ir dėkoja Šiaulių kultūros centro vokaliniam ansambliui „Dainora“ (meno vad. R. Majauskienė), Joniškio rajono Rudiškių romansų atlikėjai ir skaitovai, taip pat Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bridų filialo Pakapės romansų atlikėjų grupė „Vėjūnė“  (vad. J. Muliarčikas). Popietę praturtino Šiaulių rajono Gilaičių filialo Kužių salės neįgaliųjų vokalinis ansamblis „Ringuva“ (vad. K. Lučinskaitė), pagyvenusių žmonių asociacijos ansamblis „Rudens žiedai“ (vad. A. Treinauskienė) ir Šiaulių miesto poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacijos „Menų šaltinis“ romansų grupė „Darna“ (vad. V. Nausėda).

Popietės kulminacija tapo visų kolektyvų ir žiūrovų bendrai atliekamas kūrinys „Jazminai“, kuris nepaliko abejingų. Nuskambėjus paskutiniams akordams, salė ilgai netilo ovacijomis, dėkodama už nepamirštamą vakarą.

Liubov Yarmoshenko nuotr.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. .

 

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas